fbpx
Written by Sofie

Is jouw wagen al reisklaar? Maak tijdig een afspraak…

Vertrekt u binnenkort op vakantie met de auto? Laat dan zeker op voorhand controleren of uw auto volledig in orde en reisklaar is. Zo vermijdt u autoproblemen en kunt u optimaal van uw reis genieten in alle veiligheid!

Naast de koelvloeistof en ruitenwisservloeistof moeten ook de lampen, het oliepeil, de oliefilter en de motor gecontroleerd worden. Het is ook belangrijk de filter van de airco te laten nakijken en natuurlijk  ook de batterij, want die wordt meestal extra belast door elektronische apparaten, radio, GPS, DVD speler, opladen van GSM’s,… en de lange ritten. Tenslotte zijn een check-up van de staat van de banden en bandenspanning echt belangrijk voor uw veiligheid…

Nog 2 belangrijke tips:

(1)    Gebruik uw airco correct: zet de airco NIET op de koudste temperatuur als je met de wagen vertrekt, want dit is heel slecht voor de airco (de aircofilter kan verstopt raken) en de batterij (die heeft meer energie nodig). Zet de airco maximaal 5 graden lager dan de buitentemperatuur!

(2)    Vergeet niet om alle elektronische apparaten, frigoboxen, ed los te koppelen als u de wagen even niet meer gebruikt!

Wij wensen u een fijne reis!